QUICHE LORRAINE CU BACON SI CEAPA

IMG_6466

Quiche Lorraine este o specialitate din bucataria frantuzeasca foarte apreciata in toata lumea. Reteta clasica presupunea doar trei ingrediente de baza: bacon crocant, oua si smantana. De-a lungul vremii, insa, ingredientele folosite au devenit din cele mai diverse, si, trebuie sa spun, delicatesa a avut numai de castigat in urma acestui fapt. Sa pregatim Quiche Lorraine cu bacon, smantana, oua si ceapa – gust formidabil garantat!

INGREDIENTE:

aluat brisèe:
faina – 200 gr
unt – 100 gr
apa rece – 50 gr
sare
umplutura:
ceapa – 3 buc. (250 gr)
oua – 3 buc.
bacon – 150 gr
smantana – 150 gr
ricotta (sau branza de vaci) – 200 gr
unt – 20 gr
patrunjel, sare, piper

MOD DE GATIRE:

Pentru inceput pregatim aluatul brisèe (este unul din preferatele mele) – cernem 200 gr de faina, adaugam untul taiat cubulete, apa, putina sare si amestecam bine. Invelim in pelicula alimentara si punem in frigider pentru 30-60 min.

IMG_6447

Intre timp pregatim umplutura. Taiem ceapa julien si o punem pentru cateva minute intr-o cratita cu apa clocotita. Dupa care o scurgem de apa si o punem la calit intr-o tigaie cu 20 gr de unt. O transferam pe o farfurie si in aceeasi tigaie frigem baconul taiat cubulete vre-o 3-4 minute.

IMG_6441    IMG_6444

IMG_6442

Batem cele 3 oua cu putina sare, adaugam smantana, ricotta, putin patrunjel tocat si piparam. Cand s-a racit baconul il adaugam la crema noastra si amestecam.

IMG_6446    IMG_6452

Scoatem aluatul din frigider si il intindem cu un sucitor. Ca marime foaia ar trebui sa acopere fundul tavii pentru cuptor si sa aiba si borduri. Ungem tava cu unt si aranjam aluatul. Deasupra aluatului asternem un disc de pergamena, turnam fasole sau naut uscat si dam la cuptorul preincalzit (180 gade C) pentru 15 minute.

IMG_6449    IMG_6450

Dupa ce scoatem tava din cuptor si o eliberam de boboase o mai punem in cuptor pentru 10 minute. Dupa aceasta scoatem iar tava si aranjam ceapa peste aluat, iar deasupra turnam umplutura. Dam iar la cuptor pentru 30-35 minute.

IMG_6453    IMG_6454

Pare complicat, dar nu este defel asa. Incercati!

IMG_6459

Daca va place aceasta reteta sau altele de pe blog dati like la pagina mea de Facebook www.facebook.com/BlogCuSareSiPiper

Tag-uri:, , , ,

Un gând despre „QUICHE LORRAINE CU BACON SI CEAPA

  1. […] proaspete. Pe paginile acestui blog puteti gasi si alte retete de quiche – cu bacon ci ceapa (https://blogcusaresipiper.wordpress.com/2013/05/25/quiche-lorraine-cu-bacon-si-ceapa/) si cu sparanghel (https://blogcusaresipiper.wordpress.com/2013/05/28/quiche-tarta-cu-sparanghel/). […]

Lasă un comentariu

Evelina's Food

Rețete gustoase și sănătoase!

OSPĂȚ VEGAN

Bucate vegan pe gustul tău, un adevarat ospăț

EMY'S KITCHEN

BUCATARIA EMILIEI

Gustosel

Descoperă bucuria de a găti acasă!

blog cu sare si piper

Un blog pentru toti cei pasionati de bucatarie, retete rapide, bucate gustoase si sanatoase

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.