Quiche Lorraine este o specialitate din bucataria frantuzeasca foarte apreciata in toata lumea. Reteta clasica presupunea doar trei ingrediente de baza: bacon crocant, oua si smantana. De-a lungul vremii, insa, ingredientele folosite au devenit din cele mai diverse, si, trebuie sa spun, delicatesa a avut numai de castigat in urma acestui fapt. Sa pregatim Quiche Lorraine cu bacon, smantana, oua si ceapa – gust formidabil garantat!
INGREDIENTE:
aluat brisèe:
faina – 200 gr
unt – 100 gr
apa rece – 50 gr
sare
umplutura:
ceapa – 3 buc. (250 gr)
oua – 3 buc.
bacon – 150 gr
smantana – 150 gr
ricotta (sau branza de vaci) – 200 gr
unt – 20 gr
patrunjel, sare, piper
MOD DE GATIRE:
Pentru inceput pregatim aluatul brisèe (este unul din preferatele mele) – cernem 200 gr de faina, adaugam untul taiat cubulete, apa, putina sare si amestecam bine. Invelim in pelicula alimentara si punem in frigider pentru 30-60 min.
Intre timp pregatim umplutura. Taiem ceapa julien si o punem pentru cateva minute intr-o cratita cu apa clocotita. Dupa care o scurgem de apa si o punem la calit intr-o tigaie cu 20 gr de unt. O transferam pe o farfurie si in aceeasi tigaie frigem baconul taiat cubulete vre-o 3-4 minute.
Batem cele 3 oua cu putina sare, adaugam smantana, ricotta, putin patrunjel tocat si piparam. Cand s-a racit baconul il adaugam la crema noastra si amestecam.
Scoatem aluatul din frigider si il intindem cu un sucitor. Ca marime foaia ar trebui sa acopere fundul tavii pentru cuptor si sa aiba si borduri. Ungem tava cu unt si aranjam aluatul. Deasupra aluatului asternem un disc de pergamena, turnam fasole sau naut uscat si dam la cuptorul preincalzit (180 gade C) pentru 15 minute.
Dupa ce scoatem tava din cuptor si o eliberam de boboase o mai punem in cuptor pentru 10 minute. Dupa aceasta scoatem iar tava si aranjam ceapa peste aluat, iar deasupra turnam umplutura. Dam iar la cuptor pentru 30-35 minute.
Pare complicat, dar nu este defel asa. Incercati!
Daca va place aceasta reteta sau altele de pe blog dati like la pagina mea de Facebook www.facebook.com/BlogCuSareSiPiper
[…] proaspete. Pe paginile acestui blog puteti gasi si alte retete de quiche – cu bacon ci ceapa (https://blogcusaresipiper.wordpress.com/2013/05/25/quiche-lorraine-cu-bacon-si-ceapa/) si cu sparanghel (https://blogcusaresipiper.wordpress.com/2013/05/28/quiche-tarta-cu-sparanghel/). […]