PASTE CU SOMON

IMG_0146

Pastele cu sos din somon proaspat sunt printre favoritele mele. Putine ingrediente, timp scurt de pregatire, omega 3 in abundenta. Si mai e si foarte gustos – credeti-ma pe cuvant, dar cel mai bine incercati sa pregatiti si voi.

INGREDIENTE                    TIMP DE GATIRE – 20 minute

pentru 2 persoane:

paste – 200 gr

somon – 200 gr

smantana sau frisca lichida – 150 ml

usturoi – 2 catei

sare, piper

MOD DE GATIRE:

Punem la fiert apa pentru paste si luam o mica pauza, asteptand sa deie in clocot. Apropo de paste, in cazul de fata eu am facut spaghete, dar de fapt traditional somonul se gateste cu pastele farfalle (fluturi).
In momentul cand apa da in clocot saram si punem pastele la fiert. Intre timp ne ocupam de peste.
Spalam felia de somon, o uscam cu un servetel de bucatarie, o dezosam si o  taiem fasiute cam 1cm x 3 cm.

IMG_0122    IMG_0123

Incingem cateva linguri de ulei intr-o tigaie adanca (wok)  – aceasta tigaie va trebui sa ospiteze pastele. Punem la calit doi catei de usturoi, pe care i-am strivit cu dosul lamei cutitului. Cand se rumenesc ii scoatem si ii aruncam.  In acest ulei aromatizat punem pestele  maruntit. E destul 1-2 minute ca pestele sa isi schimbe culoarea  (asta inseamna ca este gata). Saram, piparam, stingem focul. In acest moment pastele ar trebui sa fie gata.

IMG_0135       IMG_0137

Le scurgem de apa si le turnam in tigaie peste somon. Turnam frisca, amestecam repejor si aici un mic secret: stingem focul imediat, ca sa evitam absorbirea friscai de catre paste. In caz contrar vom primi o mancare prea…uscata. Servim imediat.

Pofta buna si sa va fie de bine cu omega 3!  🙂

Daca va place aceasta rettea sau altele de pe blog dati like la pagina mea de Facebook www.facebook.com/BlogCuSareSiPiper

Tag-uri:, ,

2 gânduri despre „PASTE CU SOMON

  1. emyraileanu octombrie 1, 2015 la 9:27 pm Reply

    Intr-adevar sunt foarte gustoase aceste paste, un deliciu!

  2. linagherdelescu octombrie 2, 2015 la 4:49 pm Reply

    Sa stii ca sotul meu imi cere foarte des sa gatesc paste cu somon. Pe mine ma cam preocupa prezenta smantananii, mi se pare ca este „grasutz” rezultatul final, dar, o data pe luna se poate 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

floricacuisine

Welcome to my cuisine! Let's cook!

Evelina's Food

Rețete gustoase și sănătoase!

OSPĂȚ VEGAN

Bucate vegan pe gustul tău, un adevarat ospăț

EMY'S KITCHEN

BUCATARIA EMILIEI

Gustosel

Descoperă bucuria de a găti acasă!

blog cu sare si piper

Un blog pentru toti cei pasionati de bucatarie, retete rapide, bucate gustoase si sanatoase

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat: