CIORBA CU SFECLA

IMG_0968    IMG_1243

Sfecla este folosita in alimentatie din antichitate (este mentionata intr-un papir babilonez). Contine proteine, glucide, fibre alimentare, vitamine si saruri minerale, potasiu, fier, fosfor si calciu. E oportun sa mentionam ca sfecla rosie alimentara contine mult zahar si din acest motiv persoanele, ce sufera de diabet zaharat, trebuie sa fie atente la dozele consumate. Sa gatim impreuna ciorba de sfecla.

INGREDIENTE:                                         TIMP ESTIMAT – 40 min

sfecla – 3-4 buc. (depinde de marime)
ceapa – 1 buc.
morcov – 1 buc.
cartofi -2-3 buc.
rosii – 2 buc.
ulei – 3-4 linguri
sare, verdeturi

MOD DE GATIRE:

IMG_0737

Taiem ceapa si morcovul cuburi, le calim in cateva linguri de ulei intr-o cratita antiaderenta. Taiem si sfecla, deasemenea cuburi (eu am folosit sfecla deja fiarta). Inabusim totul cateva minute.

IMG_0741

Adaugam  cartofii curatiti de coaja si taiati cuburi nu prea mari, rosiile taiate felii. Turnam apa, saram si asteptam sa deie in clocot. Acum facem focul mai mic si asteptam sa se gateasca toate ingredientele (cam 15 minute). Inainte de a lua de pe foc ajustam de sare (la dorinta inacrim cu bors acru sau sare de lamaie) si punem verdeturile, dupa care stingem focul.

IMG_0755

Daca nu tinem post putem servi cu o lingura de smantana.

Daca va place aceasta reteta sau altele de pe blog dati like la pagina mea de Facebook www.facebook.com/BlogCuSareSiPiper

Tag-uri:, , ,

3 gânduri despre „CIORBA CU SFECLA

  1. Oxana februarie 26, 2013 la 4:54 pm Reply

    Galea, pot sa mai sugerez ceva? Ciorba asta de post o pregatesc nitel altfel, morcovul, ceapa se pun din start..apoi cartofii..Dar!!! sfecla o fierb separat, fara a o curata, cand s-a racit – se curata si se da prin razatoare mascata si se adauga in ciorba la sfarsit, cand deja cartofii sunt fierti:))) Dupa sfecla adaoug doar verdeata. Ciorba ramane sa se patrunda pe aragazul stins….Dar ce culoare are, mmmmmmmmmmmm bordo-bordo!!!! P.S. la ciorba asta odata cu sfecla adaug si fasole alba (la borcan), foarte simplu…. La noi se mananca aceasta ciorba (noi ii spunem bors rosu))) si rece:))))), nu au rabdare , asa de buna iese:))))))

    • linagherdelescu februarie 26, 2013 la 9:16 pm Reply

      Oxana, de cand sunt in Italia nu am mai vazut o sfecla cruda, si eram obisnuita s-o folosesc la aceasta ciorba – data prin razatoare se calea impreuna cu ceapa si morcovul!Acuma cumpar sfecla fiarta ambalata in pungi cu vid. Pun sfecla impreuna cu celelalte legume pentru ca vreau sa se patrunda bine toate gusturile. Varianta ta e formidabila, daca zici ca se face culoare pronuntata. Si fasolele sunt binevenite, sunt de acord cu tine. Daca e post – post sa fie!

  2. linagherdelescu februarie 26, 2013 la 9:20 pm Reply

    P.S. Am sa incerc si varianta ta! Si sugerarile sunt binevenite oricand. Doar asa se ajunge la cele mai bune rezultate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

floricacuisine

Welcome to my cuisine! Let's cook!

Evelina's Food

Rețete gustoase și sănătoase!

OSPĂȚ VEGAN

Bucate vegan pe gustul tău, un adevarat ospăț

EMY'S KITCHEN

BUCATARIA EMILIEI

Gustosel

Descoperă bucuria de a găti acasă!

blog cu sare si piper

Un blog pentru toti cei pasionati de bucatarie, retete rapide, bucate gustoase si sanatoase

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat: