LICHIOR DE CIOCOLATA

IMG_1674    IMG_1670

Va propun sa facem acasa lichiorul de ciocolata. Desigur, il putem cumpara, dar vom  primi o placere deosebita sa il servim oaspetilor, prezentandu-l ca pe un produs handmade.

INGREDIENTE:                                          TIMP ESTIMAT – 10 -15 min

lapte – 1l
cacao – 225 gr
vanilina – 1 pliculet
zahar – 700 gr
alcool 90 grade – 250 ml

Punem laptele la fiert intr-o cratita la foc mic.

IMG_0852    IMG_0850

Adaugam cacao, vanilina si zaharul,  amestecand bine incontinuu pentru a evita formarea cocoloaselor. Dupa ce da in clocot mai fierbem 3 minute si luam de pe foc. Lasam sa se raceasca, amestecand periodic, pentru a impiedica formarea peliculei. Adaugam alcoolul si amestecam foarte bine. Lichiorul rece il turnam in sticla si il punem in frigider. Poate fi consumat imediat, dar e mult mai gustos daca se „odihneste” cateva zile sau chiar o luna.
In Occident lichiorul in genere este servit dupa mesele copioase pentru a favoriza digestia.

IMG_1670

Daca va place aceasta reteta sau altele de pe blog dati like la pagina mea de Facebook www.facebook.com/BlogCuSareSiPiper

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

floricacuisine

Welcome to my cuisine! Let's cook!

Evelina's Food

Rețete gustoase și sănătoase!

OSPĂȚ VEGAN

Bucate vegan pe gustul tău, un adevarat ospăț

EMY'S KITCHEN

BUCATARIA EMILIEI

Gustosel

Descoperă bucuria de a găti acasă!

blog cu sare si piper

Un blog pentru toti cei pasionati de bucatarie, retete rapide, bucate gustoase si sanatoase

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat: