ARDEI UMPLUTI

IMG_1129IMG_1134

Uitati ce zice Wikipedia: „Ardeii umpluti reprezintă un aliment preparat în bucataria romaneasca si cea moldoveneasca.  Sunt de obicei preparati cu ardei grasi sau gogosari umpluti cu carne tocata, orez, ceapa, verdeturi si condimente. Uneori se servesc cu smantana sau iaurt. Ardeii umpluti se pot face si de post, inlocuind carnea din umplutura cu ciuperci, soia si legume tocate”. Sa trecem la gatit!

INGREDIENTE:                                                             TIMP ESTIMAT: 25 min + 55min

carne macinata – 250-300 gr
orez – 300 gr
ardei gras – 6 buc.
suc de rosii in care vor fierbe ardeii – 250 gr
pasta de rosii – 2 linguri (sau suc de rosii – 150 ml)
ceapa – 1 buc.
morcov – 1 buc.
telina – 1 tulpina
ulei – 3-4 linguri

MOD DE GATIRE:

Oparim orezul cu apa clocotita si il tinem sub capac cam un sfert de ora (sau pana pregatim umplutura) si incepem a pregati legumele si carnea.

IMG_1073

Ceapa si telina le taiem cubulete, iar morcovul il dam prin razatoare; calim totul intr-o tigaie incapatoare.

IMG_1078

Cand legumele se inmoaie adaugam carnea macinata si o tinem la foc mediu pana isi schimba culoarea.

IMG_1088

Acum adaugam 2 linguri de pasta de rosii sau 150 ml suc de rosii si mai tinem pe foc inca vre-o 10 minute.

IMG_1095

Dupa care scurgem apa din orezul oparit si unim acesta din urma cu carnea cu legume.

IMG_1109

Saram, piparam si umlpem ardeii (curatati de seminte in prealabil) cam la 1/3 (in timpul fierberii orezul va creste in volum, deci trebuie sa-i lasam spatiu). Aranjam  ardeii intr-o cratita, pe fundul careia am asternut  frunze de varza. Amestecam 250 gr de suc de rosii cu apa, saram si turnam peste ardeii din cratita, pana aproape sa-i acoperim. Punem pe foc, acoperim cu un capac si asteptam sa deie in clocot, dupa care facem focul mic si fiebem in decurs de 45 minute (sau pana se gateste orezul).  Servim cu smantana.
Bunicile noastre „coceau” ardeii in cuptor, unde temperatura era potrivita si timpul de gatire destul de lung (chiar si doua ore). Asa ca, daca dorim sa obtinem un gust „ca la bunica” facem focul mic si tinem cratita cu ardei pe aragaz cam 2 ore.
Sa aveti pofta!

Daca va place aceasta reteta sau altele de pe blog dati like la pagina mea de Facebook www.facebook.com/BlogCuSareSiPiper

Tag-uri:, , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

floricacuisine

Welcome to my cuisine! Let's cook!

Evelina's Food

Rețete gustoase și sănătoase!

OSPĂȚ VEGAN

Bucate vegan pe gustul tău, un adevarat ospăț

EMY'S KITCHEN

BUCATARIA EMILIEI

Gustosel

Descoperă bucuria de a găti acasă!

blog cu sare si piper

Un blog pentru toti cei pasionati de bucatarie, retete rapide, bucate gustoase si sanatoase

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat: