CLATITE-OMLETA

IMG_2062

Va propun o alta reteta rapida. Din oua batute vom face un fel de clatite, pe care le vom umple cu salata de legume proaspete – este varianta light si o puteti urma daca tineti la silueta. Iar daca nu va pasa de diete puteti opta pentru orice fel de salata cu maioneza (cartofi+porumb+surimi de ex.).

INGREDIENTE:                               TIMP ESTIMAT – 20 min

pentru omleta:
5 oua
patrunjel
ulei – 1 lingura
sare, piper negru macinat

pentru umplutura:
frunze de salata
castravete
rosii
morcov
praz
sare, ulei

MOD DE GATIRE:

Batem 5 oua cu putina sare.

IMG_2045    IMG_2048

Adaugam patrunjel tocat.

IMG_2051

Luam cate putin din oul batut si turnam in tigaia in care am incins o lingura de ulei (ulei punem doar la inceput, daca avem tigaia antiaderenta urmatoarele clatite nu se vor prinde de fund), rotim tigaia  pentru  a distribui uniform oul batut, asteptam vre-o 30 de secunde si intoarcem clatita pe cealalta parte cu ajutorul unei lopatele.

IMG_2052    IMG_2060

Procedam la fel pana terminam amestecul (mie mi-au iesit 6 clatite).
Facem salata de legume.

IMG_2034    IMG_2042

Distribuim cate 2-3 linguri de salata pe fiecare foaie.

IMG_2057    IMG_2061

Indoim clatita in jumatate.

IMG_2067

Servim. Eu am completat cu o bucata de cascaval gorgonzola cu mascarpone.
Sa aveti pofta!

Daca va place aceasta reteta sau altele de pe blog dati like la pagina mea de Facebook www.facebook.com/BlogCuSareSiPiper

Tag-uri:, , , , ,

4 gânduri despre „CLATITE-OMLETA

  1. Cosmina Spatarelu martie 9, 2013 la 11:55 am Reply

    rapid si gustos !!! imi place !!!

    • linagherdelescu martie 9, 2013 la 5:37 pm Reply

      Ai gatit omleta; Cosmina? Ma bucur ca ti-a placut.

  2. corina martie 9, 2013 la 8:33 pm Reply

    nu se rup cind vrem sa le intoarcem?

    • linagherdelescu martie 9, 2013 la 10:33 pm Reply

      Nu se rup, stai fara grija! Important e sa le intorci cu o lopatica, nu cu furculita. Iar daca vrei sa-ti spun un secret – eu cateva le-am intros cu mainile goale! Dupa ce torni oul batut si se prajeste indeajuns acest prim lat, ai sa vezi cum se desprinde de tigaie singurel bordul clatitei – il apuci si il intorci fara nicio dificultate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

floricacuisine

Welcome to my cuisine! Let's cook!

Evelina's Food

Rețete gustoase și sănătoase!

OSPĂȚ VEGAN

Bucate vegan pe gustul tău, un adevarat ospăț

EMY'S KITCHEN

BUCATARIA EMILIEI

Gustosel

Descoperă bucuria de a găti acasă!

blog cu sare si piper

Un blog pentru toti cei pasionati de bucatarie, retete rapide, bucate gustoase si sanatoase

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat: