RAGU ALLA BOLOGNESE

IMG_2150

Ragu alla bolognese este un sos de carne foarte raspandit in bucataria italiana. Este utilizat in prepararea de lasagna, se poate servi cu paste sau cannelloni. Se gateste in felul urmator.

INGREDIENTE (5 pers.):                          TIMP ESTIMAT – 60 min

carne tocata mixta (porc si vita) – 500 gr
suc de rosii – 750 ml – 1l
ceapa -1 buc.
morcov – 1 buc.
telina – 1 tulpina
vin alb – 100 ml
ulei – 4-5 linguri
zahar – 1-2 lingurite
sare, piper, cuisoare (2-3 optional)

Tocam ceapa fin, dam morcovul prin razatoare, iar tulpina de telina o taiem rondele.

IMG_2132

Punem legumele la calit in ulei (la foc mediu-mic), dupa care adaugam carnea tocata.

IMG_2135    IMG_2137

Amestecam periodic pana cand carnea isi schimba culoarea si turnam in tigaie 100 ml de vin alb (acest lucru se face pentru a reduce din aciditatea sucului de rosii).

IMG_2141

Acum adaugam sucul de rosii, saram, piparam, adaugam cuisoarele si zaharul, amestecam si tinem la foc mic acoperind cu un capac (nu uitam sa amestecam periodic).

IMG_2144    IMG_2146

Traditia vrea ca din acest moment sosul sa fiarba 2 ore, insa gospodinele contemporane din lipsa de timp reduc acest timp la 30-40 min (in acest rastimp carnea va fi gata oricum). Daca in decursul fierberii lichidul din sos scade prea mult mai putem adauga suc de rosii sau putina apa fiarta.
Putem pastra sosul intr-un container (sau intr-un borcan de sticla) in frigider in decurs de 4-5 zile. Unele gospodine impart sosul in portii, il pun in pungi de plastic speciale si il pun in  congelator. In asa mod ragu se poate pastra pana la circa 3 luni.
Ragu alla bolognese facut in weekend si pastrat in frigider ne poate salva in timpul saptamanii – scos din frigider poate „drege” pastele (care fierb in mediu 10 minute), deci timpul petrecut in bucatarie dupa o zi de munca se reduce considerabil.

IMG_2178    IMG_2359

Daca va place aceasta reteta sau altele de pe blog dati like la pagina mea de Facebook www.facebook.com/BlogCuSareSiPiper

Tag-uri:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

floricacuisine

Welcome to my cuisine! Let's cook!

Evelina's Food

Rețete gustoase și sănătoase!

OSPĂȚ VEGAN

Bucate vegan pe gustul tău, un adevarat ospăț

EMY'S KITCHEN

BUCATARIA EMILIEI

Gustosel

Descoperă bucuria de a găti acasă!

blog cu sare si piper

Un blog pentru toti cei pasionati de bucatarie, retete rapide, bucate gustoase si sanatoase

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat: