LASAGNA CU SOS DE CARNE „RAGU ALLA BOLOGNESE”

lasagna-1    lasagna

Lasagna este o mancare tipica italiana. Se gateste cel mai frecvent de sarbatori. Poate avea diferite umpluturi – de la cele cu carne la cele vegetariene. Daca legumele si carnea sunt presente impreuna e si mai bine.  Un gust deosebit are lasagna cu fructe de mare.
Astazi va propun reteta de lasagna cu sos de carne „ragu alla bolognese”. Cum se gateste acest sos am vorbit deja pe paginile acestui blog (https://blogcusaresipiper.wordpress.com/2013/03/16/ragu-alla-bolognese/).
Va sugerez sa deschideti acest link si sa gatiti sosul, dupa care sa reveniti aici pentru a vedea cum se „completeaza opera”. Fac aceasta trimitere pentru ca ar fi pacat sa ocup spatiul blogului (imi este oferit in dimensiuni limitate) cu postari repetate.
Deci, ingredientele pentru lasagna, excluzand sosul de carne, dar incluzand sosul „besamel”, de care avem nevoie deasmena.

INGREDIENTE (4 persoane):                        TIMP ESTIMAT –  55-60 min

pentru lasagna:
foi pentru lasagna
sos „ragu alla bolognese” facut din 300 gr de carne tocata
cascaval dur (parmezan sau grana padano)
pentru sosul besamel:
lapte – 1 l
unt -100 gr
faina – 100 gr
sare, nucsoara

MOD DE GATIRE:

Mai intai pregatim sosul besamel. Intr-o cratita antiaderenta punem untul, si cand se topeste adaugam faina cernuta in prealabil. Amestecam bine cateva minute, pana cand faina capata culoare, dupa care adaugam putin cate putin laptele si, amestecand incontinuu, asteptam sa deie in clocot. Saram si presuram nucsoara. Voilà, sosul nostru e gata.

IMG_1807    IMG_1808

Acum luam o tava de cuptor (eu am folosit una de staniol) si ungem fundul cu sosul besamel. Luam foile de lasanga (daca avem din cele uscate de dimensiuni mici aranjam cateva bucati pana acoperim tot fundul tavei, daca, insa, avem foi din aluat proaspat cu formatul mare – ajustam marimea lor dupa dimensiunile tavei) si le aranjam deasupra sosului alb acoperind tot fundul recipientului.

IMG_2195    IMG_2197

Turnam sos besamel si il intindem pe suprafata foii din aluat. Punem cateva linguri de sos de carne peste besamel si intindem uniform. Presuram cascaval ras.

IMG_2213    IMG_2204

Repetam operatia pana formam cel putin trei starturi sau pana terminam toate ingredientele (straturi pot fi si 4 si 5). Stratul superior il ungem cu sos besamel, il „stropim” mai artistic cu sos de carne, presuram cascaval. Acoperim cu o foaie de staniol si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 min (dupa 30 minute scoatem foaia de staniol si ridicam temperatura pana la 200 grade ca lasagna sa prinda crosta).
Scoasa din cuptor lasam lasagna sa se odihneasca vre-o 10 minute, in caz contrar nu vom reusi sa taiem bucati perfecte (foile vor „fugi” in toate partile).

IMG_2359

Daca va place aceasta reteta sau altele de pe blog dati like la pagina mea de Facebook www.facebook.com/BlogCuSareSiPiper

Tag-uri:, , , , ,

3 gânduri despre „LASAGNA CU SOS DE CARNE „RAGU ALLA BOLOGNESE”

  1. Oxana aprilie 2, 2013 la 4:15 pm Reply

    Apetisant:)))..Sosul de carne nu are si rosii cumva???? In ingrediente n-am vazut parca…..

    • linagherdelescu aprilie 2, 2013 la 5:15 pm Reply

      Sosul de carne contine suc de rosii. Daca te uiti la categoria BUCATE CU CARNE gasesti reteta RAGU ALLA BOLOGNESE. Sper sa te imbie la gatit 🙂

    • linagherdelescu aprilie 2, 2013 la 7:24 pm Reply

      Am plasat ceva timp in urma reteta de sos alla bolognese aparte, pentru ca este folosita la gatirea a mai multor bucate (cannelloni, paste). Nu am vrut sa ma repet si la reteta de lasagna.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

floricacuisine

Welcome to my cuisine! Let's cook!

Evelina's Food

Rețete gustoase și sănătoase!

OSPĂȚ VEGAN

Bucate vegan pe gustul tău, un adevarat ospăț

EMY'S KITCHEN

BUCATARIA EMILIEI

Gustosel

Descoperă bucuria de a găti acasă!

blog cu sare si piper

Un blog pentru toti cei pasionati de bucatarie, retete rapide, bucate gustoase si sanatoase

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat: