FASOLE FACALUITA CU TOCANA DE CIUPERCI

IMG_4273

Fasolea poate fi considerata un substituent al carnii, deoarece contine proteine. Mai mult, aceasta este considerata o importanta sursa de fier pentru organism, fiind indicata in cazuri de astenie, apatie, colesterol crescut sau constipatie. Fasolea, datorita nutrientilor sai, combate si previne numeroase boli.  Fasolea contine vitaminele A, B6, B12, C, K, calciu, magneziu, acid folic, fier, fosfor, zinc, potasiu, seleniu. Deoarece contine acid folic, fasolea este indicata femeilor insracinate, si nu numai. Ea este cat se poate de recomandata pentru un tranzit intestinal normal, regleaza glicemia, are un continut scazut de calorii, precum si fibre solubile si insolubile. (Sursa http://www.apropo.ro/news/util/fasolea-sursa-de-fier-pentru-organism-5130375)
Constatand toate aceste beneficii, sa pregatim cea mai populara mancare de fasole – cea facaluita, combinand-o cu tocanita de ciuperci.

INGREDIENTE:
fasole
ceapa
ciuperci pleurotus
suc de rosii
usturoi, sare, piper

MOD DE GATIRE:

Nu va dau proportiile si o fac intentionat, pentru ca in post se obisnuieste sa se gateasca fasole facaluita pentru 2-3 mese. Deci, fiecare gospodina decide proportiile in dependenta de numarul de meseni si mese.
Punem fasolea la inmuiat de cu seara. A doua zi o spalam bine si o punem la fiert. Cand da in clocot aruncam prima apa si turnam alta proaspata (la dorinta putem sa mai repetam o data).

IMG_4175

Pregatim tocanita. Tocam ceapa julien si o calim in cateva linguri de ulei pana devine translucida.

IMG_4239

Intre timp spalam ciupercile si le tocam de marimea dorita (eu am folosit pleurotus, dar merg la fel de bine si alte ciuperci proaspete). Le adaugam la ceapa, saram, piparam si tinem la foc 15 minute, amestecand periodic.

IMG_4237    IMG_4243

Dupa care turnam suc sau pasta de rosii. Mai inabusim 5 minute si adaugam usturoiul tocat, iar peste 2-3 minute stingem focul.

IMG_4253    IMG_4254

Fasolea fiarta o scurgem de apa, pastrand 1-2 pahare de lichid. Cu ajutorul unui mixer transformam fasolea in crema, adaugand lichid de la fierbere pentru a da consistenta dorita. Saram, piparam. Servim fasolea facaluita impreuna cu  tocanita de ciuperci.

IMG_4248    IMG_4273

Daca va place aceasta reteta sau altele de pe blog dati like la pagina mea de Facebook www.facebook.com/BlogCuSareSiPiper

Tag-uri:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

floricacuisine

Welcome to my cuisine! Let's cook!

Evelina's Food

Rețete gustoase și sănătoase!

OSPĂȚ VEGAN

Bucate vegan pe gustul tău, un adevarat ospăț

EMY'S KITCHEN

BUCATARIA EMILIEI

Gustosel

Descoperă bucuria de a găti acasă!

blog cu sare si piper

Un blog pentru toti cei pasionati de bucatarie, retete rapide, bucate gustoase si sanatoase

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat: