TORT DE PASTI

IMG_5233    IMG_5276

Acest tort este destul de complex. Nu este foarte dificil de facut, dar consta din cateva etape si daca va decideti sa il gatiti va sfatui sa o faceti intr-o zi cu mai mult timp liber. Etapele in cateva cuvinte sunt urmatoarele: 1. se face aluatul pentru blaturi si se da la cuptor, 2. se face crema, 3. se ung blaturile si se pun in frigider pentru doua ore, 4. se decoreaza. Pana la urma e realizabil, incercati si voi!
M-am inspirat din http://www.lavalledelbenessere.com/ricette/torte/item/850-torta-soffice-al-cioccolato-e-ricotta-per-la-pasqua.html

INGREDIENTE:

pentru blaturi:                                     
faina – 150 gr
amidon – 50 gr
cacao amara – 50 gr
margarina – 220 gr
zahar – 220 gr
oua – 4 buc.
praf de copt – 1 pliculet

pentru crema:
ricotta (sau branza de vaci) – 600 gr
smantana batuta – 10 linguri
rom – 2 linguri (sau 1 lingurita esenta)
ou de ciocolata faramitat (tip Kinder) – 1 buc.

pentru decorat:
napolitane, biscuiti-bastonase, smantana batuta

MOD DE GATIRE:

In primul rand pregatim aluatul pentru blaturi. Punem margarina in cuptorul cu microunde sa se topeasca, dupa care o scoatem si o lasam sa se racoreasca.

IMG_5115    IMG_5117

Intre timp batem ouale cu zaharul cu ajutorul unui mixer electric cam 8 minute (masa ar trebui sa se dubleze in volum).

IMG_5107   IMG_5109

Cernem faina impreuna cu amidonul, praful de copt si praful de cacao. Amalgamam bine margarina racorita, masa de ou batut  si amestecul de faina cu prafurile.

IMG_5111    IMG_5119

IMG_5124    IMG_5125

Luam doua tavi de cuptor rotunde cu acelasi diametru (22 cm), le captusim cu hartie de copt, turnam in fiecare cate jumatate din aluat si le dam la cuptorul preincalzit (160 grade) pentru 30 minute.

IMG_5127    IMG_5129

Intre timp pregatim crema. Amestecam ricotta (sau branza de vaci) cu romul si cu smantana, pe care am batut-o in prealabil cu 2 linguri de zahar cu ajutorul mixerului (de fapt batem 100-200 gr de smantana in plus – vom avea nevoie pentru a unge laturile tortului in final).  Adaugam si oul de ciocolata faramitat (sau orice alt tip de ciocolata).

IMG_5138    IMG_5145

Scoatem blaturile din cuptor, le lasam sa se raceasca, dupa care le despicam in doua, ca sa obtinem 4 bucati.

IMG_5130    IMG_5148

Pe un platou aranjam primul blat, il ungem cu crema si procedam la fel cu toate celelalte. Acum punem tortul in frigider pentru 2 ore.

IMG_5150

Trecute aceste doua ore scoatem tortul, ii ungem laturile cu smantana batuta ramasa si le decoram cu napolitane si biscuiti-bastonase. Legam cu o panglica (nu pentru ca biscuitii nu se tin lipiti de tort (se tin!), ci pentru a da un aspect sarbatoresc creatiei noastre). Deasupra decoram cum stim mai bine. Eu am pus floricele de rodii si margarete, doua oua kinder. Ca sugeriment – puteti folosi puisori pufosi (acest tip de decoratii se vinde inainte de Pasti) sau iepurasi, ousoare de ciocolata colorata etc.

IMG_5230

Daca aveti intrebari le puteti pune in comentarii – va voi raspunde cu placere.
Sarbatori fericite!

Daca va place aceasta reteta sau altele de pe blog dati like la pagina mea de Facebook www.facebook.com/BlogCuSareSiPiper

Tag-uri:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

floricacuisine

Welcome to my cuisine! Let's cook!

Evelina's Food

Rețete gustoase și sănătoase!

OSPĂȚ VEGAN

Bucate vegan pe gustul tău, un adevarat ospăț

EMY'S KITCHEN

BUCATARIA EMILIEI

Gustosel

Descoperă bucuria de a găti acasă!

blog cu sare si piper

Un blog pentru toti cei pasionati de bucatarie, retete rapide, bucate gustoase si sanatoase

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat: