VINETE CU SOS DE ROSII

IMG_5265

Se considera ca vinetele sunt originare din India, unde au crescut ca planta salbatica si au fost cultivate la inceput in China. Au fost introduse in Europa, in timpul Evului Mediu, de catre mauri, unde au devenit foarte repede populare. Prin secolul al 18-lea, francezii si italienii au inceput sa cultive vinetele.
Vinetele sunt o sursa excelenta de fibre. Au de asemenea un continut bogat de vitamina B1, vitamina B6 si potasiu, cupru, magneziu, mangan, fosfor, niacina si acid folic.
Si acuma, dupa ce am aflat despre beneficiile acestei legme, va propun sa gatim vinete in sos de rosii.

INGREDIENTE:                                       TIMP ESTIMAT – 25 min

vinete – 2 buc.
suc ce rosii – 500 ml
usturoi – 1 catel
ulei
sare, piper
rozmarin, oregan

MOD DE GATIRE:

Spalam vinetele, le taiem rondele, le saram si le lasam sa elimine lichidul lor amarui. Dupa care le clatim sub un jet de apa, le uscam cu hartie de bucatarie si le prajim in ulei.

IMG_5237    IMG_5238

Le scoatem pe un platou asternut cu hartie absorbanta de bucatarie.

IMG_5240

In tigaia in care s-au prajit vinetele turnam suc de rosii, saram, piparam, adaugam acele de rozmarin si usturoiul tocat.

IMG_5243    IMG_5244

Amestecam si aranjam rondelele de vanata. Deasupra mai turnam putin suc de rosii si presuram oregano.

IMG_5245    IMG_5249

Lasam la foc mic cateva minute. Simplu, nu?
Sa aveti pofta!

Daca va place aceasta reteta sau altele de pe blog dati like la pagina mea de Facebook www.facebook.com/BlogCuSareSiPiper

Tag-uri:, , ,

2 gânduri despre „VINETE CU SOS DE ROSII

  1. MariMariana iunie 19, 2013 la 2:20 pm Reply

    Sosul de rosii se face si cu ceapa (4-5 cepe) care se fierbe, nu se prajeste, apoi se pune un rand de sos, usturoi taiat marunt, patrunjel verde si apoi un strat de vinete si tot asa… iar vinetele taiate rondele sau prin faina grau, si apoi se prajesc pe ambele parti, si in felul acesta sosul se leaga

  2. linagherdelescu iunie 21, 2013 la 11:12 am Reply

    MariMariana, super reteta ta! Imi si imaginez cat de gustos este – ceapa cu gustul ei dulciu se combina de minune cu aciditatea rosiilor. Cat priveste prajitul vinetelor date prin faina (mmmm, ce bun este!) nu prea este recomandat de catre dietologi – cica creaza arsuri la stomac. Dar eu consider ca putem manca orice, fara a exagera, desigur. Din cand in cand ne putem permite si prajit, si sarat, si gras…
    Apropo, intr-un mod similar la cel propus de tine gatesc dovleceii, adaugand si morcovi.
    Iti multumesc pentru comentariu, simt ca esti o experta in ale gatitului. Mult succes in toate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

floricacuisine

Welcome to my cuisine! Let's cook!

Evelina's Food

Rețete gustoase și sănătoase!

OSPĂȚ VEGAN

Bucate vegan pe gustul tău, un adevarat ospăț

EMY'S KITCHEN

BUCATARIA EMILIEI

Gustosel

Descoperă bucuria de a găti acasă!

blog cu sare si piper

Un blog pentru toti cei pasionati de bucatarie, retete rapide, bucate gustoase si sanatoase

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat: