PIZZA DE SPAGHETE

IMG_5062    IMG_5067

Istoria acestei mancari incepe in partea de sud a Italiei – la Napoli. Acum este raspandita pe tot teritoriul peninsulei si mai poate fi gasita cu numele de „omleta de spaghete”. Inizial se gatea cu pastele ramase din ziua precedenta (in Italia nu se arunca mancarea, sau, ma rog, nu se aruncà pe vremuri), acuma insa este pregatita chiar si pentru mesele de sarbatoare – atat de buna si pe placul multora s-a dovedit a fi. Ingredientele de baza sunt, evident, pastele plus cascaval (scamorta, mozzarella) plus carne sau derivatele ei (salam, sunca). Daca v-am facut pofta incepem imediat sa gatim.

INGREDIENTE (4 pers.):           TIMP ESTIMAT – 25-30 min

spaghete – 300 gr
oua – 4 buc.
mozzarella – 50 gr
piept de pui (la rotisor) – 150 – 200 gr
parmezan ras – 35 gr
patrunjel tocat
ulei – 3-4 linguri
sare, piper

MOD DE GATIRE:

Punem la fiert spaghetele in apa sarata.
Batem ouale cu sare, adaugam piper macinat si parmezanul ras.

IMG_5017    IMG_5018

IMG_5021

Taiem mozzarella cubulete, pieptul de pui bucatele nu prea mari, tocam patrunjelul si turnam toate aceste ingrediente in bolul cu ouale batute. Amestecam.

IMG_5023    IMG_5024

IMG_5033    IMG_5038

Intr-o tigaie plata turnam uleiul si adaugam pastele scurse de apa. Lasam la foc mediu cateva minute fara a amesteca. Dupa care turnam amestecul pregatit in prealabil, distribuind uniform pe toata suprafata pastelor si chiar facandu-l sa patrunda in interiorul stratului de spaghete cu ajutorul unei furculite.

IMG_5029    IMG_5031

IMG_5040

Facem focul mic, punem un capac si asteptam 10 minute. Dupa care vine momentul cel mai responsabil – luam un platou destul de mare (cu diametrul tigaii sau mai mare), acoperim tigaia si intoarcem vasele noastre cu susul in jos. Acum fundul pizzei noastre, frumos rumenit, s-a pomenit deasupra.

IMG_5049    IMG_5052

Punem tigaia inapoi pe foc si cu miscari atente facem pizza noastra sa alunece in tigaie (astfel vom praji nitel partea ei cu carne si cascaval). Lasam pe foc inca 5 minute fara capac. Pentru a scoate pizza din tigaie folosim iar metoda platoului, usata anterior (adica acoperim tigaia si o intoarcem). Servim cu salata de legume proaspete.

IMG_5067    Sa aveti pofta!

Daca va place aceasta reteta sau altele de pe blog dati like la pagina mea de Facebook www.facebook.com/BlogCuSareSiPiper

Tag-uri:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

floricacuisine

Welcome to my cuisine! Let's cook!

Evelina's Food

Rețete gustoase și sănătoase!

OSPĂȚ VEGAN

Bucate vegan pe gustul tău, un adevarat ospăț

EMY'S KITCHEN

BUCATARIA EMILIEI

Gustosel

Descoperă bucuria de a găti acasă!

blog cu sare si piper

Un blog pentru toti cei pasionati de bucatarie, retete rapide, bucate gustoase si sanatoase

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat: