DROB DIN CARNE TOCATA SI BRANZA DE VACI/ RICOTTA

IMG_5935    IMG_5934

Drobul de miel este o mancare traditionala romaneasca, care se gateste anume de Pasti.  Din cate stim, insa, drobul poate fi preparat si din alte feluri de carne (vita, pui, porc). Astazi va propun un drob in stil italian. Da-da, drobul se gateste si in Italia, unde are denumirea de „polpettone” si poate fi gatit in orice zi a anului. Reteta pe care v-o propun astazi este una din carne tocata de vita si porc plus ricotta (sau branza de vaci, una mai „uscata”, in caz contar va elimina mult lichid si va crea probleme la copt).  Toata aceasta frumusete va fi „inchisa” in aluat foietaj. Deci, sa incepem.

INGREDIENTE:                              TIMP ESTIMAT – 10 min+60 min

carne tocata mixta (porc+vita) – 200 gr
ricotta (branza de vaci) – 200 gr
scoarta rasa de la 1 lamaie
aluat foietaj – 300 gr
oua – 2 buc.
unt – 10 gr
salvie, rozmarin
sare, piper

MOD DE GATIRE:

IMG_5920

Amalgamam carnea tocata cu ricotta, salvia si rozmarinul tocate finut, ouale batute in prealabil, coaja de lamaie rasa, sarea si piperul.

IMG_5922    IMG_5924

Ungem cu unt o forma pentru plum-cake (20cmX8cm), taiem un dreptunghi din aluatul foietaj cu marimile potrivite pentru a tapeta forma noastra (vedeti imaginea). Punem umplutura de carne peste aluat, o nivelam bine si impreunam laturile foietajui, ca sa inchidem bine drobul. La dorinta putem taia din aluatul ramas si ceva decoratii pentru suprafata.

IMG_5927    IMG_5929

IMG_5933

Ungem drobul cu lapte si il dam la cuptorul preincalzit (200 grade) pentru 30 minute, dupa care micsoram temperatura pana la 150-160 grade, acoperim forma cu o foaie de staniol si mai tinem la cuptor 30-40 min. Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca, dupa care punem drobul pe un platou, il taiem felioare si il servim (cald sau rece, cum va place mai mult).

IMG_5934

Pofta buna si sarbatori fericite!

Daca va place aceasta reteta sau altele de pe blog dati like la pagina mea de Facebook www.facebook.com/BlogCuSareSiPiper

Tag-uri:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

floricacuisine

Welcome to my cuisine! Let's cook!

Evelina's Food

Rețete gustoase și sănătoase!

OSPĂȚ VEGAN

Bucate vegan pe gustul tău, un adevarat ospăț

EMY'S KITCHEN

BUCATARIA EMILIEI

Gustosel

Descoperă bucuria de a găti acasă!

blog cu sare si piper

Un blog pentru toti cei pasionati de bucatarie, retete rapide, bucate gustoase si sanatoase

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat: