GERMENI DE LINTE

IMG_5426

Consumul de germeni si-a demonstrat de nenumarate ori efectul benefic asupra sanatatii. Forta revitalizanta a germenilor este cunoscuta din antichitate, ei sunt foarte bogati in minerale, vitamine si enzime. Cercetatorii au demonstrat ca vitalitatea provine din seminte, acolo sunt ”ascunse” toate elementele nutritive de care au nevoie plantele.
Germenii sunt alimente vii, sursa importanta de vitaminele A, B-complex, C, D, E, G, H, K, U si de minerale. In germeni  se contine calciu, magneziu, fosfor, potasiu, natriu, siliciu, seleniu, iod, toate naturale, adica cel mai usor de asimilat pentru organism. Chiar si consumul unei cantitati foarte mici de germeni, zilnic, ar fi de valoare nutritionala mare.
Nu este dificil sa crestem aceste minuni ale naturii acasa. Va propun s-o facem.

MOD DE GATIRE:

Luam un pumn de linte (de fapt putem cultiva germeni de lucerna, grau, ridiche, mazare, soia si multe altele), spalam bine boabele si le punem intr-un container, acoperindu-le cu apa rece. Peste 6-8 ore clatim lintea, scurgem apa  si acoperim boabele cu un prosop de bucatarie  umed (trebuie sa va previn, ca prosopul se pateaza si nu se mai curata, deaceea va sugerez sa folositi o bucata de tifon). Acoperim containerul cu un capac si lasam semintele la incoltit. Primele doua zile clatim germenii de doua ori pe zi (dimineata si seara) si le acoperim de fiecare data cu acelasi prosop de bucatarie umed. Doua zile urmatoare e destul sa clatim doar o data pe zi. Si iata in asa mod obtinem pretiosii germeni.

IMG_4942

IMG_5087

Cum sa-i consumam? Ii putem adauga in salatele proaspete, in sucuri, putem orna cu ei mancarurile gatite.
Germenii pot fi pastrati in frigider pana la o saptamana intr-un container acoperit. O data la doua zile ar fi de dorit sa ii clatim.
Aveti grija de sanatatea voastra! Consumul de germeni ajuta la prevenirea multor boli, deci, mai bine sa prevenim decat sa lecuim.

Daca va place acest articol sau altele de pe blog dati like la pagina mea de Facebook www.facebook.com/BlogCuSareSiPiper

2 gânduri despre „GERMENI DE LINTE

  1. Ana Gulica iulie 4, 2013 la 11:24 am Reply

    Multumesc pentru acest articol util.

    • linagherdelescu iulie 4, 2013 la 11:35 am Reply

      Cu mare placere, Ana! Promit sa vizitez site-ul tau!Te mai poftesc si pe tine pe blogul meu! O zi faina! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

floricacuisine

Welcome to my cuisine! Let's cook!

Evelina's Food

Rețete gustoase și sănătoase!

OSPĂȚ VEGAN

Bucate vegan pe gustul tău, un adevarat ospăț

EMY'S KITCHEN

BUCATARIA EMILIEI

Gustosel

Descoperă bucuria de a găti acasă!

blog cu sare si piper

Un blog pentru toti cei pasionati de bucatarie, retete rapide, bucate gustoase si sanatoase

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat: