TARTA/QUICHE CU CEAPA

IMG_7187     IMG_7190

Imi plac foarte mult quiche-urile, ador crusta lor la nebunie – sunt gata s-o mananc chiar si fara umplutura 🙂
Quiche-ul poate fi servit ca aperitiv acasa sau la natura, dar si consumat ca si mancare de baza la pranz sau cina acompaniat de o salata din legume proaspete. Pe paginile acestui blog puteti gasi si alte retete de quiche – cu bacon ci ceapa (https://blogcusaresipiper.wordpress.com/2013/05/25/quiche-lorraine-cu-bacon-si-ceapa/) si cu sparanghel (https://blogcusaresipiper.wordpress.com/2013/05/28/quiche-tarta-cu-sparanghel/). In acest articol va propun sa facem unul cu ceapa si branza de vaci (sau ricotta).

INGREDIENTE:

pentru crusta:
faina – 200 gr
unt – 100 gr
apa rece – 50 ml
sare
pentru umplutura:
ceapa – 3-4 buc.
unt – 20 gr
oua – 3 buc.
smantana – 150 ml
branza de vaci (ricotta) – 200-250 gr
patrunjel – 4-5 fire
sare, piper

MOD DE GATIRE:

Facem aluatul pentru crusta, amestecand toate ingredientele (amanunte aici: https://blogcusaresipiper.wordpress.com/2013/05/25/quiche-lorraine-cu-bacon-si-ceapa/) si il punem in frigider pentru 30 minute.
Intre timp pregatim umplutura. Tocam ceapa julien, o oparim cu apa clocotita, peste 10 minute o scurgem si o calim la foc foarte mic in unt pana cand devine translucida. Lasam sa se raceasca.

IMG_7177    IMG_7178

Batem 3 oua cu sare, adaugam smantana, branza, patrunjelul tocat, piparam. Cand s-a racit ceapa o amestecam cu crema obtinuta.

IMG_7181    IMG_7182

Scoatem aluatul din frigider, il intindem cu sucitorul si il aranjam in tava unsa cu unt, facand si borduri. Asternem peste aluat un disc din hartie de copt, turnam fasole uscata sau alte boboase si dam la cuptorul preincalzit (180 grade) pentru 15 minute, apoi scoatem boboasele cu tot cu hartie si mai punem tava in cuptor pentru 10 minute – astfel aluatul se coace nitel si nu va ramane cleios.

IMG_7179    IMG_7183

Turnam umplutura din branza si ceapa peste aluat. Dam la cuptor pentru 35 min. Quiche-ul e gata! Pofta buna!

IMG_7190

Daca va place aceasta reteta sau altele de pe blog dati like la pagina mea de Facebook www.facebook.com/BlogCuSareSiPiper

Tag-uri:, , , ,

6 gânduri despre „TARTA/QUICHE CU CEAPA

  1. emyraileanu octombrie 1, 2015 la 9:23 pm Reply

    Imi place mult cum arata si ce contine aceasta tarta, e prima pe lista care am sa o fac in curand de pe blogul tau! 🙂

  2. linagherdelescu octombrie 2, 2015 la 4:53 pm Reply

    Emy,eu pentru prima data am mancat quiche la Chisinau, cand s-a deschis un local frantuzesc langa teatrul Prichindel, cred ca prin anii 2000. M-am indragostit imediat. Cand il faci si tu spune-mi cum ti-a parut.

    • Tina ianuarie 3, 2016 la 7:26 am Reply

      Arata bine !

  3. Tina ianuarie 3, 2016 la 7:24 am Reply

    Am sa încerc pt ca arata bine si mi- e pofta !

    • linagherdelescu ianuarie 7, 2016 la 10:09 am Reply

      Chiar te poftesc sa o incerci, nu o sa regreti! Iti urez deja de pe acuma pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

floricacuisine

Welcome to my cuisine! Let's cook!

Evelina's Food

Rețete gustoase și sănătoase!

OSPĂȚ VEGAN

Bucate vegan pe gustul tău, un adevarat ospăț

EMY'S KITCHEN

BUCATARIA EMILIEI

Gustosel

Descoperă bucuria de a găti acasă!

blog cu sare si piper

Un blog pentru toti cei pasionati de bucatarie, retete rapide, bucate gustoase si sanatoase

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat: