TIRAMISù CU ANANAS

IMG_7082

Despre cum se face tortul Tiramisù in varianta sa clasica am vorbit intr-un articol precedent (https://blogcusaresipiper.wordpress.com/2013/05/22/tort-tiramisu/).  Dar stim cu totii, ca variantele clasice in orice domeniu pot fi modificate. Este si cazul tortului Tiramisù. Deci, sa vedem cum putem obtine un Tiramisù gustos fara cafea. Trebuie sa va previn ca am injumatatit dozele de ingrediente, atat cat sa gustam in trei persoane. Daca aveti oaspeti sau sunteti foarte pofticiosi dublati dozele de mai jos.

INGREDIENTE:

biscuiti savoiardi (piscoturi) – 150 gr
oua – 2 buc.
zahar – 2 linguri
mascarpone – 150-180 gr
ananas din compot – 1 conserva
sare

MOD DE GATIRE:

Spargem ouale si punem albusurile si galbenusurile in boluri separarte. Batem galbenusurile cu zahar, iar albusurile cu un pic de sare pana devin pufoase. La galbenusuri adaugam mascarponele si omogenizam. Unim aceste doua creme si amestecam foarte atent de jos in sus.

IMG_7048    IMG_7051

IMG_7052    IMG_7053

Intr-un vas dreptunghiular de sticla  sau ceramica (direct in el vom servi tortul) aranjam biscuitii savoiardi inmuiati in compotul de ananas (eu am optat pentru o alta varianta de prezentare – am captusit un bol cu pelicula in care am aranjat straturile de savoiardi). Acoperim cu crema de ou si mascarpone si aranjam bucatele de ananas feliat. Continuam pana la terminarea ingredientelor, dar cu un strat de crema daca facem tortul in vasul in care va fi servit. In acest moment nu ne ramane decat sa il dam la rece pentru cel putin 6 ore. Daca folosim drept recipient bolul captust cu pelicula ultimul strat va fi acel de savoiardi, iar cateva linguri de crema vom lasa deoparte.

IMG_7056    IMG_7058

IMG_7060

Dupa 6 ore aceasta a doua varianta de prezentare a tortului se scoate din frigider si se transfera pe un platou de servit (acoperind bolul cu platoul si intorcandu-l cu susul in jos). Ungem  cu crema ramasa, decoram cu fructe si servim.

IMG_7085

Daca va place aceasta reteta sau altele de pe blog dati like la pagina mea de Facebook www.facebook.com/BlogCuSareSiPiper

Tag-uri:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

floricacuisine

Welcome to my cuisine! Let's cook!

Evelina's Food

Rețete gustoase și sănătoase!

OSPĂȚ VEGAN

Bucate vegan pe gustul tău, un adevarat ospăț

EMY'S KITCHEN

BUCATARIA EMILIEI

Gustosel

Descoperă bucuria de a găti acasă!

blog cu sare si piper

Un blog pentru toti cei pasionati de bucatarie, retete rapide, bucate gustoase si sanatoase

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat: