PLACINTA CU RICOTTA SI SPANAC

IMG_1948    IMG_1940

Aveam in frigider o punga su spanac proaspat si, desi as fi putut sa-l gatesc in mod simplu (fiert si asezonat cu sare, piper si ulei de masline), am decis pana la urma sa-mi bucur familiarii cu o placinta la cuptor.
Cateva cuvinte despre beneficiile spanacului:

  • spanacul este util in prevenirea bolilor cardiovasculare;
  • consumul de spanac este indicat celor cu colesterol mare (hipercolesterolemie), avand proprietati activatoare asupra metabolismului lipidic;
  • spanacul previne si trateaza anemia, avand o cantitate moderata de fier (sursa http://healthy.kudika.ro)
    Sa gatim placinta cu ricotta si spanac!

INGREDIENTE:
pentru aluat:
faina – 500 gr
drojdii praf – 7 gr (un pliculet)
ou – 1 buc.
pentru umplutura:
ricotta (sau branza de vaci) – 300 gr
spanac proaspat – 400 gr
ou – 1 buc.
sare, piper

MOD DE GATIRE:

Dizolvam drojdiile intr-un pahar cu putina apa calda si le lasam in loc cald pentru 10 minute. Cernem faina, punem o lingurita de sare, spargem un ou,  turnam drojdia dizolvata si mai adaugam apa calduta ca, framantand, sa obtinem un aluat destul de consistent, dar maleabil. Punem vasul cu aluat intr-un loc cald (eu, de obicei, incalzesc putin cuptorul, dupa care il opresc si dau inauntru ligheanul cu aluat, acoperit cu un prosop de bucatarie). Lasam aluatul sa creasca 30-50 minute.
Intre timp pregatim umplutura. Spanacul proaspat il spalam foarte bine si il punem la fiert intr-o cratita cu apa clocotinda putin sarata. Tinem la foc 5-10 minute, dupa care il scurgem foarte bine de apa si il lasam sa se racoreasca, apoi il tocam. Intr-un bol punem ricotta, spanacul, spargem un ou, saram si piparam. Amalgamam foarte bine.

IMG_1906    IMG_1920

Cand aluatul a crescut in volum il framantam usurel pe masa de lucru, apoi formam doua bile (una mai mare si alta putin mai mica) pe care le lasam sa se odihneasca 10 minute. Luam prima bila mai mare, o intindem cu sucitorul intr-o turta cu diametrul tavii in care vom face placinta plus 3-4 cm, adica sa ne ajunga si pentru borduri. Turnam umplutura, nivelam si acoperim cu a doua turta pe care am intins-o.  La dorinta putem sa lasam putin aluat pentru a decora fata placintei.

IMG_1914    IMG_1923

IMG_1926

Ungem cu lapte sau galbenus batut si dam la cuptorul preincalzit (180 grade) pentru 35-40 minute.
Mie mi-a iesit o frumusete de pacinta! Daca va implicati cu multa dragoste va va iesi si voua!

Daca va place aceasta reteta sau altele de pe blog dati like la pagina mea de Facebook www.facebook.com/BlogCuSareSiPiper

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

floricacuisine

Welcome to my cuisine! Let's cook!

Evelina's Food

Rețete gustoase și sănătoase!

OSPĂȚ VEGAN

Bucate vegan pe gustul tău, un adevarat ospăț

EMY'S KITCHEN

BUCATARIA EMILIEI

Gustosel

Descoperă bucuria de a găti acasă!

blog cu sare si piper

Un blog pentru toti cei pasionati de bucatarie, retete rapide, bucate gustoase si sanatoase

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat: