DESERT FLOARE DIN PAN BRIOCHE

IMG_3091    IMG_3102

Am vazut aceasta minunatie pe un blog culinar italian si am indragit-o de la prima vedere. Am vrut s-o incerc neaparat. Am incercat-o si mi-a placut mult de tot – e prezentabila (servita la o masa in cinstea prietenilor  va aduna doar complimente pentru maiestria bucatarului), e gustoasa (aluatul e foarte aproape de cel de cozonac), poate fi umpluta cu nutella, magiun, halva.
Daca si tie iti place cum arata te poftesc sa gatim impreuna.

INGREDIENTE:

faina – 600 gr
zahar – 35 gr
oua – 2 buc.
unt moale – 45 gr
lapte – 190 gr
coaja rasa de la 1 lamaie
drojdii uscate pentru dulciuri – 3,5 gr
nutella – 6-7 linguri

MOD DE GATIRE:

Pregatim aluatul – cernem intr-un bol faina, adaugam si celelalte ingrediente (laptele caldut, untul inmuiat in cuptorul cu microunde, ouale, zaharul, coaja rasa de la o lamaie si drojdia). Framantam bine in decurs de cateva minute, apoi acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa se odihneasca 30 minute intr-un loc cald (eu incalzesc putin cuptorul, dupa care il inchid si pun aluatul inauntru).

IMG_3019

Dupa 30 de minute punem bila de aluat pe masa de lucru presurata cu faina si o dividem in 4 parti egale. Intindem cu sucitorul prima bila ca sa obtinem un disc cu grosimea de 2-3 mm si il punem pe o tava de cuptor, unde am asternut  foaie de copt. Ungem cu nutella toata suprafata foii. Facem acelasi lucru cu celelalte bucati de aluat ramase – intindem, aranjam deasupra primei foi si ungem cu nutella (ultimul strat nu il ungem insa).

IMG_3021    IMG_3023

IMG_3026

Cu un cutit foarte ascutit facem patru incizii pe viitoarea floare din pan brioche, neajungand la centru (vezi imaginea). Fiecare din cele patru parti obtinute le mai „despicam” o data (acum avem 8 parti), si inca o data – astfel vom obtine 16 parti.

IMG_3027    IMG_3028

IMG_3030

Si aici vine etapa cea mai complicata de explicat (nu de facut!). Luam doua „petale” vecine si le rotim in exterior de doua ori, iar extremitatile le lipim intre ele ca sa formam o petala adevarata. Procedam la fel cu partile ramase. Stiu ca in acest caz ar fi mai util un video, deci iata link-ul unde puteti vedea tot procesul (http://www.youtube.com/watch?v=3cJnIZUlCpQ). Cand am terminat de format toate petalele lasam desertul nostru sa creasca (cam 30 minute), dupa care il ungem cu lapte si il dam la cuptorul preincalzit (180 grade) pentru 25 minute.

IMG_3038

Lasam sa se raceasca definitiv si transferam pe un platou. La dorinta putem presura cu pudra de zahar.
Pofta buna!
Astept impresiile voastre in comentarii!

Daca va place aceasta reteta sau altele de pe blog dati like la pagina mea de Facebook www.facebook.com/BlogCuSareSiPiper

Tag-uri:, , , ,

2 gânduri despre „DESERT FLOARE DIN PAN BRIOCHE

  1. emyraileanu octombrie 1, 2015 la 9:34 pm Reply

    foarte aspectuoasa si foarte gustoasa, mi-ai facut pofta cu acest desert. Cu prima ocazie neaparat il gatesc 🙂

    • linagherdelescu octombrie 2, 2015 la 4:45 pm Reply

      Ai dreptate, Emi, arata bine si e gustoasa. E un pic de muncit, dar merita. Candva a facut sa explodeze siturile culinare italiene, toata lumea era innebunita s-o gateasca 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

floricacuisine

Welcome to my cuisine! Let's cook!

Evelina's Food

Rețete gustoase și sănătoase!

OSPĂȚ VEGAN

Bucate vegan pe gustul tău, un adevarat ospăț

EMY'S KITCHEN

BUCATARIA EMILIEI

Gustosel

Descoperă bucuria de a găti acasă!

blog cu sare si piper

Un blog pentru toti cei pasionati de bucatarie, retete rapide, bucate gustoase si sanatoase

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat: