PLACINTA RUSTICA CU BRANZA SI SPANAC

IMG_4947

Aceasta placinta rustica arata minunat!   Poate fi pregatita atat pentru o masa de sarbatoare cat si pentru o escapada la iarba verde – va produce aceeasi reactie WOW asupra celor prezenti. Trebuie sa va spun ca se face foarte usor si repede, iar faptul ca blatul se face cu vin alb m-a dat peste cap. Deci, daca avem ingredientele necesare ne apucam de treaba.

INGREDIENTE:

pentru coca:
faina – 500 gr
ulei de masline – 70-80 gr
vin alb sec – 200 ml
sare – 10 gr

pentru umplutura:
ricotta (sau branza de vaci) – 300 gr
spanac – 300 gr
ou – 1 buc.
cascaval ras (optional) – 100 gr
pesmet, sare, piper

MOD DE GATIRE:

Cernem faina si adaugam celelalte ingrediente din lista. Framantam ca sa obtinem un aluat omogen, pe care il tinem invelit in pelicula in timp ce regatim umplutura.

IMG_4922

Pentru umplutura fierbem spanacul in apa sarata, il scurgem bine de apa in exces si la dorinta il maruntim (eu l-am lasat asa cum era).
Punem spanacul intr-un bol, adaugam ricotta (sau branza de vaci), cascavalul ras (optional), spargem un ou, saram si piparam. Amestecam foarte bine.

IMG_4924

Acum luam coca, o dividem in doua bucati si intindem cu ajutorul sucitorului doua foi cu diametrul de aproximativ 30 cm (sau ca sa va incapa in tava mare din dotatia cuptorului). Presuram foaia de la baza cu pesmet (acesta va absorbi umiditatea din branza). Distribuim umplutura in felul urmator : o gramajoara rotunda in mijlocul foii, iar restul – de-a lungul marginii, formand un disc (nu uitam sa lasam 2 cm pentru a putea uni marginile, vezi imaginea de mai jos).

IMG_4926

Acoperim primul disc de coca cu cel de-al doilea si sigilam marginile cu dintii unei furculite. Punem o farfurioara in centrul placintei si gaurim in jurul ei cu furculita (facem acest lucru pentru a favoriza iesirea aburilor). Taiem fasii cu latimea de 2 cm si le intoarcem exact cum se vede in imagine. Ungem placinta cu lapte sau ou si o dam la cuptorul preincalzit (180 grade C) pentru 30 min.

IMG_4932    IMG_4934

IMG_4936

Daca suntem la iarba verde putem rupe petalele acestei minunate flori cu mana.

Va urez pofta buna si va invit sa dati like la pagina mea de Facebook, urmand acest link: http://www.facebook.com/BlogCuSareSiPiper

Tag-uri:, ,

7 gânduri despre „PLACINTA RUSTICA CU BRANZA SI SPANAC

  1. iluminisme iunie 5, 2014 la 12:11 pm Reply

    foarte frumos arata, merita incercata 🙂

  2. linagherdelescu iunie 5, 2014 la 8:18 pm Reply

    Asa este, arata frumos de tot. Nu imi asum laurii, a inventat-o altcineva. Mie mi-a placut si am vrut s-o prezint si altora. Daca te decizi sa o incerci spune-mi cum ti-a iesit.

    • iluminisme iunie 5, 2014 la 8:33 pm Reply

      o sa mia dureze ceva timp, odata am incercat varianta greceasca, cu foi de placinta , dar e prea uleioasa, asta pare mai sanatoasa 🙂

      • linagherdelescu iunie 5, 2014 la 8:38 pm

        Foi de placinta, adica foietaj?

      • iluminisme iunie 5, 2014 la 8:46 pm

        foi de placinta, e acceasi umplutura, sau poate nu e greseasca e italieneasca :))

  3. Elena august 8, 2015 la 12:10 pm Reply

    Salut Lina, ești în Italia? Ce fel de ricotta folosești? Ai găsit și brînză de vaci? Merci.
    p.s te felicit pentru acest blog util și delicios ^^

    • linagherdelescu august 8, 2015 la 12:19 pm Reply

      Elena, iti multumesc mult pentru aprecieri! Da, sunt in Italia si branza de vaci se poate gasi la magazinele etnice (rusesti, moldovenesti, romanesti). Eu folosesc mai des ricotta (de obicei diverse marci: „Santa Lucia” de la Alì), „Milbona” (asta e de la Lidl) si altele)). Tie iti doresc mult succes si te mai astept pe blog.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

floricacuisine

Welcome to my cuisine! Let's cook!

Evelina's Food

Rețete gustoase și sănătoase!

OSPĂȚ VEGAN

Bucate vegan pe gustul tău, un adevarat ospăț

EMY'S KITCHEN

BUCATARIA EMILIEI

Gustosel

Descoperă bucuria de a găti acasă!

blog cu sare si piper

Un blog pentru toti cei pasionati de bucatarie, retete rapide, bucate gustoase si sanatoase

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat: