BISCUITI UMPLUTI CU NUTELLA

IMG_6015

Sotul meu este un mare amator de nutella si unge aceasta delicioasa crema pe orice produs comestibil la micul dejun – paine, biscuiti, chec etc. Zilele acestea eram in cautarea unei retete de biscuiti crocanti, aluatul pentru care sa nu contina unt, lapte, zahar sau oua (sanatatea in prim plan!) si care sa poata fi umpluti cu nutella, astfel incat sotul meu s-o aiba servita deja. Dupa lungi cautari am gasit-o! Au iesit niste minuni de biscuiti, care, trebuie sa recunosc, au fost chiar peste asteptarile mele: crocanti, faramiciosi, destul de dulci chiar si daca aluatul nu contine zahar,
apetizanti ca si gust, dar ca si aspect (seamana cu niste scoici care contin perle, in cazul nostru – nutella). Dar sa nu crezi pana nu gusti – te indemn sa gatesti acesti minunati biscuiti.

INGREDIENTE:
faina – 500 gr
vin alb – 200 ml
ulei de floarea -soarelui – 100 ml
praf de copt – 1 pliculet
esenta de vanilina – 1 pliculet
sare fina – 1/2 lingurita
nutella – un paharel de 200 gr

Din aceste ingrediente mie mi-au iesit 43 de biscuiti.

MOD DE GATIRE:

Deci, sa incepem. Cernem faina impreuna cu sarea, esenta de vanilina si praful de copt, le amestecam asa uscate cum sunt cu o lingura; dupa care adaugam vinul si uleiul. Amestecam totul si framantam pana cand coca devine omogena, dupa care lasam sa se odihneasca 15 minute. Dividem coca in doua parti si framantam alte doua bile pe care le lasam sa se odihneasca 5 minute. Intindem pe rand bilele cu sucitorul in foi cu grosimea de aproximativ 3 mm si cu ajutorul unui pahar obtinem discuri. In mijlocul fiecarui disc punem nutella si il indoim ca pe un coltunas, presand bine bordurile (pentru siguranta am apasat si cu dintii unei furculite ca sa sigilez bine marginile, cu toate acestea unii biscuiti s-au deschis putin in timpul coacerii in cuptor, ceea ce nu a daunat aspectului, dimpotriva i-a facut si mai „invitanti”, si mai apetizanti).

IMG_5976     IMG_5979

Aranjam biscuitii pe tava tapetata cu hartie de copt si ii dam la cuptorul preincalzit (180 grade C) pentru 40 minute. Te indemn sa incerci acesti biscuiti si sa imi scrii parera ta despre cum sunt.

IMG_6012

Daca va place aceasta reteta sau altele de pe blog dati like la pagina mea de Facebook http://www.facebook.com/BlogCuSareSiPiper

Tag-uri:, , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

floricacuisine

Welcome to my cuisine! Let's cook!

Evelina's Food

Rețete gustoase și sănătoase!

OSPĂȚ VEGAN

Bucate vegan pe gustul tău, un adevarat ospăț

EMY'S KITCHEN

BUCATARIA EMILIEI

Gustosel

Descoperă bucuria de a găti acasă!

blog cu sare si piper

Un blog pentru toti cei pasionati de bucatarie, retete rapide, bucate gustoase si sanatoase

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat: