BISCUITI (FURSECURI) MAROCANI GHORIBA

IMG_6482

Vroiam sa gatesc niste fursecuri, care sa contina cat mai putine grasimi (mai ales unt) si in acelasi timp sa fie cat mai gustosi. Am descoperit  reteta de Ghoriba – fursecuri  de origine marocana (si e stiut lucru ca deserturile orientale sunt considerate unele din cele mai bune din lume). Un alt lucru care mi-a placut la Ghoriba este faptul ca putem schimba aroma si astfel obtine gusturi diferite. Imaginati-va: gatim din aceleasi ingrediente de baza, iar dupa ce alegem o alta aroma obtinem un alt fel de fursecuri – minunat!

INGREDIENTE pentru 35 fursecuri:

faina de grau – 400 gr
zahar pudra – 200 gr + 2 linguri pentru tavalit fursecurile
unt – 40 gr
ulei de arahide sau de floarea-soarelui – 45 ml
oua – 2 buc.
praf de copt – 1 pliculet
esenta de vanilie (sau migdale) sau alta esenta pe plac

MOD DE GATIRE:

Intr-o craticioara punem  uleiul si untul si le tinem la foc  foarte mic pana cand se topeste cel din urma. Stingem focul si asteptam sa se raceasca.
Batem cele doua oua cu pudra de zahar in decurs de 5 minute.

IMG_6470     IMG_6471

Cand s-a racit compozitia din unt si ulei o turnam peste ouale batute si mai amestecam putin cu mixerul pentru a obtine o masa omogena. Tot aici adaugam si esenta daca este in forma lichida. Daca, insa, alegem sa folosim esenta in forma de praf o adaugam la faina.
Cernem faina,  o amestcam cu praful de copt si o adaugam putin cate putin la compozitia obtinuta in precedenta.  Obtinem un aluat nu foarte consistent, deaceea il punem in frigider pentru o ora sau pana devine ceva mai dur ca sa putem lucra cu el (mie mi-au fost de ajuns doar 30 minute).
Tapetam o tava de cuptor cu hartie de copt, scoatem aluatul din frigider si incepem a modela fursecurile. Luam in mana putin aluat, cam de marimea unei nuci, si formam bilute, pe care le tavalim in pudra de zahar. Punem fiecare bila pe tava si o presam usurel cu degetele, ca sa ii dam forma rotunda si putin turtita.

IMG_6474    IMG_6478

IMG_6479

Dam tava la cuptorul preincalzit (170 grade) pentru 20-25 minute  (e bine sa urmarim fursecurile pentru a le scoate din cuptor in momentul cand prind culoare aurie). Vom obtine fursecuri cu niste  crapaturi caracteristice Ghoriba.
Lasam sa se raceasca si servim cu placere.
Daca va place aceasta reteta sau altele de pe blog dati like la pagina mea de Facebookhttp://www.facebook.com/BlogCuSareSiPiper

Tag-uri:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

floricacuisine

Welcome to my cuisine! Let's cook!

Evelina's Food

Rețete gustoase și sănătoase!

OSPĂȚ VEGAN

Bucate vegan pe gustul tău, un adevarat ospăț

EMY'S KITCHEN

BUCATARIA EMILIEI

Gustosel

Descoperă bucuria de a găti acasă!

blog cu sare si piper

Un blog pentru toti cei pasionati de bucatarie, retete rapide, bucate gustoase si sanatoase

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat: