BISCUITI DE CRACIUN CU MIERE SI GHIMBIR

IMG_0394

Cand se apropie sarbatorile gospodinele vor sa faca minuni, sa gateasca ceva ce  nu au mai gatit inainte sau ceva foarte si foarte traditional. Biscuitii cu miere si ghimbir fac parte anume din categoria dulciurilor traditionale de Craciun cu o istorie veche si foarte aparte. Suntem cu totii siguri ca „gingerbread” (caci anume acesta este numele acestor biscuiti) au fost inventati de catre popoarele scandinave si anglosaxone, dar istoricii afirma ca reteta lor a luat nastere in Armenia, dupa care a fost exportata in Europa in anul 992 d.C. de catre calugarii armeni. Primul document in care se vorbeste despre gingerbread este datat cu anii 500 ai secolului trecut, cand, in timpul festivitatilor de Craciun erau vanduti de catre calugari, de catre farmacii si la pietele taranesti. In anul 1793 localitatea Shropshire din Anglia devine principalul producator al biscuitilor gingrebread, alegand ca simbol al orasului omuletul din coca cu ghimbir.
Astazi va impartasesc reteta de gingerbread.

INGREDIENTE:

pentru coca:
faina- 350 gr
miere – 150 gr
unt  150 gr
zahar – 120 gr
ou – 1 buc.
ghimbir praf – 2 lingurite
scortisoara – 2 lingurite
bicarbonat – 1 lingurita
nucsoara  1/4 lingurita
sare
pentru icing:
albus de ou – 1 buc.
pudra de zahar: 130 gr

MOD DE GATIRE:

Scoatem untul din frigider cu jumatate de ora inainte de a incepe a face biscuitii sau il incalzim putin de tot in microunde (nu trebuie sa fie topit!). Amestecam faina, untul, mierea, oul si toate celelalte ingrediente uscate pana cand obtinem o coca omogena, care este lipicoasa.

IMG_0358

Dam aluatului obtinut o forma mai plata, il invelim in pelicula alimentara si il punem in frigider pentru 2-3 ore.

IMG_0360

Dupa expirarea acestui timp scoatem coca pe masa de lucru, unde am presuat faina, si intindem cu sucitorul un blat cu grosimea de 4-5 mm. Cu ajutorul formelor obtinem mai multi biscuiti, pe care ii dispunem pe tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt.

IMG_0364

Dam la cuptorul preincalzit (180 grade C) pentru 10-12 minute.
Scoatem biscuitii din cuptor si ii transferam pe un platou imediat ce s-au racit.
Pregatim real icing pentru decoratii: batem un albus de ou pana cand devine spumos (2-3 minute), dupa care adaugam putin cate putin pudra de zahar. Tansferam crema obtinuta intr-o seringa pentru decorat cu cea mai mica gaurica la varf si decoram biscuitii cum stim mai bine.
Sa aveti sarbatori fericite!

 

Daca va place aceasta reteta sau altele de pe blog dati like la pagina mea de Facebook www.facebook.com/BlogCuSareSiPiper

 

Tag-uri:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

floricacuisine

Welcome to my cuisine! Let's cook!

Evelina's Food

Rețete gustoase și sănătoase!

OSPĂȚ VEGAN

Bucate vegan pe gustul tău, un adevarat ospăț

EMY'S KITCHEN

BUCATARIA EMILIEI

Gustosel

Descoperă bucuria de a găti acasă!

blog cu sare si piper

Un blog pentru toti cei pasionati de bucatarie, retete rapide, bucate gustoase si sanatoase

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat: