BISCUITI SCOTIENI SCONES

IMG_1497

Englezilor le place sa bea ceai, lucru pe  care il fac cu mare placere pe parcursul intregii zile, servind-ul cu delicii dulci sau sarate. Biscuitii pe care vi-i propun atentiei astazi fac parte din lista celor preferati de englezi. Eu de fapt i-as numi mai degraba „painele”, nu biscuiti, din cauza gustului lor neutru – pot fi serviti atat cu ceva dulce, cat si cu ceva sarat.
Scones au luat nastere in Scotia, pentru prima data au fost mentionati in Oxford English Dictionary in anul 1513. Daca se mai gatesc si astazi inseamna ca merita.
Eu i-am gatit in decurs de 10 minute, mi-au placut si ii voi mai face cu siguranta.

INGREDIENTE (pentru 14 biscuiti):

faina – 220 gr
unt – 50 gr
lapte – 150 ml
zahar – 40 gr
sare – 2 gr
dulceata preferata
praf de copt – 10 gr
pentru uns biscuitii: 1 ou+1 lingura lapte

MOD DE GATIRE:

Scoatem untul din frigider, il taiem bucatele si il amestecam cu faina, sarea, zaharul si praful de copt. Vom obtine o masa nisipoasa, la care vom adauga si laptele, framantand o coca omogena si usor lipicioasa. Formam o bila, pe care o invelim in pelicula alimentara si o punem in frigider pentru 20 de minute.

IMG_1466

IMG_1469
Scoatem coca din frigider, presuram faina pe masa si intindem o foaie cu grosimea de 1,5 cm (atentie, nu facem blatul foarte subtire, in caz contrar biscuitii nu vor creste destul de mult in cuptor!). Cu ajutorul unei forme metalice (sau a unui pahar) cu diametrul de 6 cm taiem mai multe discuri de aluat (mie mi-au iesit 14, dar numarul depinde de cat de gros am intins foaia si care a fost diametrul formei de taiat).

IMG_1482
Batem un ou cu o lingura de lapte si ungem scones, pe care i-am transferat in prealabil pe tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit (180 grade C) pentru 10 minute. Biscuitii trebuie sa se rumeneasca usor doar pe margini.
Scoatem tava din cuptor si lasam biscuitii sa se raceasca, dupa care ii taiem orizontal si ii ungem cu dulceata, magiun sau nutella. La fel de bine s-ar potrivi si o umplutura sarata: philadelphia, pateu de carne sau peste, salam, cascaval feliat etc.

Daca va place aceasta reteta sau altele de pe blog dati like la pagina mea de Facebook www.facebook.com/BlogCuSareSiPiper

Tag-uri:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

floricacuisine

Welcome to my cuisine! Let's cook!

Evelina's Food

Rețete gustoase și sănătoase!

OSPĂȚ VEGAN

Bucate vegan pe gustul tău, un adevarat ospăț

EMY'S KITCHEN

BUCATARIA EMILIEI

Gustosel

Descoperă bucuria de a găti acasă!

blog cu sare si piper

Un blog pentru toti cei pasionati de bucatarie, retete rapide, bucate gustoase si sanatoase

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat: