TORT VICTORIA SPONGE

IMG_4170[1]

IMG_4212[1]

Am fost curioasa sa gatesc acest tort de origine engleza ca sa vad ce gust are. Am auzit multe cuvinte de lauda la adresa lui, dar… sa nu crezi pana nu vezi/gusti 🙂
Se spune ca a fost preferatul reginei engleze Victoria, care il servea cu multa placere in timpul traditionalei ceremonii „ceaiul de la ora 5”.
Mi-a placut tare de tot, are o textura moale si cremoasa, blaturile se combina de minune cu crema de branza si dulceata de zmeura.

INGREDIENTE:

pentru blaturi:
faina -200 gr
unt – 200 gr
zahar – 200 gr
oua – 4 buc.
lapte – 50 ml
praf de copt vanilat – 1 pliculet
sare pe varf de cutit

pentru crema:
dulceata de zmeura – 300 gr
philadelphia- 250 gr
mascarpone – 250 gr
pudra de zahar – 30 gr
esenta de vanilina

MOD DE GATIRE:

Vom scoate din frigider ouale si untul cu 2-3 ore inainte de a incepe a gati, intrucat aceste doua ingrediente, pentru un rezultat mai bun, trebuie sa fie la temperatura camerei.
Deci, tocam cuburi untul moale si il batem cu zaharul in decurs de 4-5 minute (trebuie sa obtinem o masa usoara si spumoasa).

IMG_4153[1]

Adaugam ouale unul cate unul (cand se incorporeaza total un ou il adaugam pe urmatorul).
Cernem faina impreuna cu praful de copt vanilat (in alternativa un pliculet de praf de copt (8 gr) si un pliculet cu vanilina) si sarea. Adaugam ingredientele uscate in cateva reprize la masa de unt si oua, amestecand cu o spatula pana la obtinerea unei mase omogene si alternand cu laptele (adica un pic de faina – un pic de lapte).

IMG_4157[1]

Luam doua tavi cu dimensuni identice (ale mele au 23 cm in diametru) si le ungem cu unt. Turnam in fiecare din ele cantitati egale de aluat si le dam la cuptorul preincalzit (180 grade C) pentru aprox. 20 min (blaturile trebue sa devina aurii ).
Scoatem blaturile din cuptor si le lasam sa se raceasca pe o grila.
Pregatim crema de branza: amestecam philadelphia cu mascarpone, zaharul pudra si esenta de vanilina cu ajutorul unei linguri sau spatule.
Cand s-au racit blaturile ungem unul din ele cu crema de branza, iar altul – cu dulceata de zmeura.

IMG_4164[1]

Luam blatul uns cu crema si il plasam cu grija, intorcandu-l cu susul in jos,  peste blatul uns cu dulceata de zmeura (aceste doua ingrediente (crema si dulceata) trebue sa se suprapuna).

IMG_4166[1]

Presuram Victoria sponge (sau cum i se mai spune „Victoria sandwich) cu pudra de zahar. Daca vrem sa fim creativi decoram suprafata tortului cu ce ne place mai tare (ar fi ideal sa infrumusetam cu zmeura proaspata).

Daca va place aceasta reteta sau altele de pe blog dati like la pagina mea de Facebook www.facebook.com/BlogCuSareSiPiper

 

Tag-uri:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

floricacuisine

Welcome to my cuisine! Let's cook!

Evelina's Food

Rețete gustoase și sănătoase!

OSPĂȚ VEGAN

Bucate vegan pe gustul tău, un adevarat ospăț

EMY'S KITCHEN

BUCATARIA EMILIEI

Gustosel

Descoperă bucuria de a găti acasă!

blog cu sare si piper

Un blog pentru toti cei pasionati de bucatarie, retete rapide, bucate gustoase si sanatoase

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat: