TARTA CU BRANZA (RICOTTA) SI ZUCCHINI

 

IMG_1688[1]Aceasta tarta este un aperitiv excelent, dar poate inlocui foarte bine si o cina, daca dorim sa mancam usurel. Nu va mai zic ca putem intampina niste oaspeti cu acest platou prezentabil, iar la un paharel de vin alb chiar merge de minune o felioara delicioasa.
Sa vedem lista de ingrediente si cum se gateste tarta cu branza si dovlecel.

INGREDIENTE:
pentru crusta:
faina – 200 gr
unt – 100 gr
apa rece – 50 ml
sare
pentru umplutura:
ricotta (branza de vaci) – 400 gr
cascaval ras (eu am folosit Grana Padano) -2-3 linguri
oua – 2 buc.
lapte – 100 ml + 1 lingura pentru uns
dovlecel (zucchini) – 1 buc.
sare, nuscoara
ulei

MOD DE GATIRE:

Pentru inceput pregatim aluatul brisè pentru crusta – cernem 200 gr de faina, adaugam untul taiat cubulete, apa, putina sare si framantam bine.  Formam o bila si o invelim in pelicula alimentara, apoi o punem in frigider pentru 30-60 min.
Intre timp pregatim umplutura. In primul rand taiem dovlecelul rondele subtiri si le prajim in cateva linguri de ulei pe ambele parti (fara a exagera, insa), dupa care le scoatem pe un servetel de hartie, care este menit sa absoarba uleiul in exces.
In timp ce rondelele de dovlecel de racesc ne ocupam de restul umpluturii.
Intr-un bol spargem ouale si le batem cu putina sare cu ajutorul unei furculite. Adaugam branza (ricotta), cascavalul ras, nuscoara si laptele. Amestecam foarte bine pana la omogenizarea completa.

IMG_1674[1]
Scoatem aluatul din frigider si il intindem cu sucitorul in asa fel, ca sa obtinem o foaie mai mare decat diametrul tavii (tarta noastra va trebui sa contina umplutura si sa aiba borduri indoite).  Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt, apoi aranjam foia de aluat si o gaurim cu dintii unei furculite. Turnam umplutura de branza si aranjam rondelele de dovlecel pe toata suprajata tartei, presurand si putina sare, apoi indoim bordurile de aluat (vezi maginea) si le ungem cu lapte sau galbenus de ou.

IMG_1682[1]
Dam tarta la cuptorul preincalzit  (190 grade C) pentru 25-30 min. Cand este gata scoatem tava din cuptor si lasam tarta sa se raceasca, apoi o scoatem pe un platou.

IMG_1694[1]

Daca va place aceasta reteta sau altele de pe blog dati like la pagina mea de Facebook www.facebook.com/BlogCuSareSiPiper

Tag-uri:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

floricacuisine

Welcome to my cuisine! Let's cook!

Evelina's Food

Rețete gustoase și sănătoase!

OSPĂȚ VEGAN

Bucate vegan pe gustul tău, un adevarat ospăț

EMY'S KITCHEN

BUCATARIA EMILIEI

Gustosel

Descoperă bucuria de a găti acasă!

blog cu sare si piper

Un blog pentru toti cei pasionati de bucatarie, retete rapide, bucate gustoase si sanatoase

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat: